Aktuális

21 tinilány molesztálásával vádolnak egy rendőrt

Bizalmi viszonyt épített ki a fiatalokkal, aztán ajándékokat küldözgetett nekik, majd szexuálisan közeledett hozzájuk.

A molesztáló rendőr alezredes ügyét a Bors írta meg részletesen. A férfi nyári táborokat vezetett, ahol drogprevenciós, bűnmegelőzési és családi problémák megoldásával kapcsolatos előadásokat tartott. Az általa alkalmazott módszerek és a program hatékonyságáról még tavaly nyáron is lelkesen beszélt több sajtóorgánumnak.

A férfi hitelességét senki nem vonta kétségbe. Rendőrtiszt volt egy városi kapitányságon,  ötvenéves, kétgyermekes családapa, aki bizalmat ébresztett a fiatalokban.

Aztán bombaként robbant a hír, amikor idén nyáron előzetes letartóztatásba helyezték. A Szekszárdi Nyomozó Ügyészség nyolc lány sérelmére elkövetett kiskorú veszélyeztetése és kétrendbeli hivatali visszaélés bűntettével vádolja az alezredest.

A vád szerint a férfi a kirándulásokon igyekezett közel kerülni a lányokhoz. Azzal nyerte meg magának a fiatalokat, hogy segít megoldani problémájukat. Előfordult, hogy egy medencében fürdött velük, étterembe vitte őket, és apró csecsebecséket vásárolt nekik. Emellett azzal szédítette őket, hogy léleklátó és képes kommunikálni a szellemekkel.

A férfi összesen 21 lánnyal próbált meg intim viszonyt létesíteni, kettőjükkel szexuális kapcsolata volt – ami a lányok beleegyezésével történt. A két lány közül az egyik még nem volt 18 éves. Hat másik – köztük egy 14 év alatti – lánnyal pedig erotikus játékokat játszott.

Pár hete a TV2-nek megszólalt az előzetes letartóztatásban lévő rendőr fia és lánya is. Ők kiállnak édesapjuk mellett, és nem hiszik el azt, amivel vádolják.

A rendőr tárgyalása hétfőn kezdődött. Az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalja a Kaposvári Törvényszék, mivel több gyermeket is tanúként fognak meghallgatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top