Aktuális

MÁV-botrány: Káosz a Bécsbe tartó vonaton

Azt eddig is tudtuk, hogy a MÁV több jegyet kiadhat, mint amennyi ülőhely van a vonaton, hiszen lehet állni is (bár egy hosszabb útnál ez elég durva), viszont a hosszú hétvégére Bécsbe vonatozók október 23-án reggel egy egészen extrém élménybe szaladhattak bele. Miután a járatra nem kötelező helyjegyet váltani, akkora lett a zsúfoltság, hogy a határnál 200 utast leszállítottak az osztrákok.

Az ülőhelyek számánál jóval többen próbáltak meg érvényes jeggyel felszállni csütörtök reggel a MÁV Budapestről Bécsbe közlekedő Railjet járatára – írja az Index. A portál cikke szerint a vonaton akkora volt a tömeg, hogy az osztrák határon az osztrák vasutasok megállították a vonatot, és mintegy kétszáz embert leszállítottak róla.

Az október 23-ai munkaszüneti nap miatt sokan gondolták úgy, hogy Bécsben töltik a hosszú hétvégét, így az átlagosnál jóval többen próbáltak vonaton eljutni Ausztriába. A vonaton így annyian utaztak, hogy Kelenföldön már alig lehetett felszállni, a folyosókon sem volt már hely.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Elvileg a vonatra nem kötelező helyjegy váltása, ennek ellenére az osztrák vasút úgy döntött, hogy ekkora tömeggel nem engedi tovább a Railjetet, így feltartóztatták Hegyeshalomnál. A tömeg miatt már addig is nagy volt az ingerültség az utasok között, de amikor Hegyeshalomnál megállt a vonat, kitört a botrány – fogalmaznak a honlapon. “A magyar kalauzok eltűntek, miközben a vonat ott vesztegelt. Végül két óra ácsorgás után mintegy 200 embert leszállítottak a gyorsvonatról, és egy helyiérdekű járatra tették át őket.”

A vonat délután egy óra körül elindult a határról Bécs felé.

Hogy miként reagált a MÁV szóvivője, ITT megtudhatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top