Aktuális

A héten már fagyni fog

A héten csak néhol lehet egy kis eső, a szél is jellemzően mérsékelt marad. Ezzel együtt többfelé várható fagy, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hűlhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn délelőtt szinte mindenütt feloszlik a felhőzet, csupán nyugaton maradhatnak felhős körzetek. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul, északon és keleten valószínű a fagy. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden a reggeli ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén túlnyomóan napos idő várható, de elsősorban a Dunántúl nyugati részén tartósabban megmaradhat az alacsony szintű felhőzet. Csapadék nem lesz. A minimum-hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a maximum-hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön a ködfoltok megszűnése után változóan felhős időre lehet számítani. Szerdán néhol – nagyobb eséllyel keleten – kialakulhat kisebb eső. Csütörtökön nem várható csapadék. Szerdán a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok lehet. Nappal 8-13 fokig melegedhet a levegő. Csütörtökön a minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximum-hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Pénteken és szombaton nyugaton lehet felhősebb az ég, de csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken mínusz 2 és plusz 3, szombaton mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul. Pénteken napközben 9-14, szombaton 8-13 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap változóan felhős idő lesz, reggel többfelé várható köd, de számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között alakul. A tartósan ködös tájakon viszont 5 fok alatt marad a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top