Aktuális

Csütörtöktől fokozott rendőri ellenőrzés az utakon

Indul az ORFK országos közlekedésbiztonsági kampánya. A Látni és látszani akció keretében december 12-éig ingyenes járműátvizsgálást és látásellenőrzést biztosítanak a sofőröknek, a rendőrség pedig fokozott közúti ellenőrzést tart.

Az ORFK a rendőrség honlapjára hétfőn feltett közleményében azt írta, hogy az Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal közös akcióhoz csatlakozott szervizekben október 2-a óta ingyen vizsgálják át a személy- és tehergépkocsikat, a motorokat és kerékpárokat. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik szintén térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A csütörtökön kezdődő országos fokozott ellenőrzés ideje alatt a rendőrség kiemelten vizsgálja a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.

A kampányban részt vevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top