Aktuális

Sikeres a gyed extra

A nemzetgazdasági tárca szerint az intézkedés hatására szeptemberben már csaknem 15 ezer édesanya dolgozott gyed vagy gyes mellett heti több mint 30 órában.

Január 1-je óta a kisgyermekes édesanyáknak már nem kell lemondaniuk az anyasági juttatásokról, ha a gyermeknevelés mellett dolgozni is szeretnének. Korábban a gyed alatt egyáltalán nem tudtak munkát vállalni a nők, a gyes mellett pedig csupán heti 30 óránál kevesebbet – emlékeztet szombati közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) .

Szeptemberben a munkahelyvédelmi akció keretében már több mint 40 ezer ember után vettek igénybe járulékkedvezményt a gyesről vagy gyedről visszatérő szülők munkáltatói. Ez a szám 33 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában.

Ezek az intézkedések jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az idei harmadik negyedévben újabb csúcsot ért el a 15-64 év közötti nők foglalkoztatása, és így már 1,9 millióan dolgoztak közülük – jelezte Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top