Aktuális

Nem fizet az utazási iroda a hurghadai buszbaleset túlélőinek

Három év telt el a szörnyű hurghadai tragédia óta. A baleset legsúlyosabb sérültjei életjáradékért küzdenek.

A szerencsétlenségben tizenegyen haltak meg, és sokan örökre magukon viselik a tragédia nyomait. Bár tavaly hosszú huzavona után az egyiptomi biztosítótársaság átutalta a magyar turistáknak a kártérítést, a baleset sérültjei a magyar utazási irodától, ahová befizették a nyaralást, a mai napig sem kaptak pénzt.

A kilenc legsúlyosabb sérült ügyvédjével életjáradékot kér a vakációt szervező irodától. Csakhogy a cég – hasonlóan egyébként a legtöbb hazai irodához – kétszeresen korlátozta felelősségét, vagyis legfeljebb a nyaralás díjának duplájával kárpótolná az utasokat, ezt az összeget viszont a tragédiát átélő emberek megalázóan alacsonynak tartják, komoly sérüléseikből származó kiadásaik sokkal magasabbak – írja a Blikk.

“Leszakadt végtagokért, elveszett látásért vagy hallásért, nem beszélve a feldolgozhatatlan lelki sérülésekről, hogyan lehet 400 ezer forintot ajánlani? Azt szeretnénk elérni, hogy a baleset legsúlyosabb sérültjeinek havonta fizessen a cég egy bizonyos összeget” – mondta el a lapnak Ikanov Gábor, az utasok ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top