Aktuális

Megvan, hogyan rendezik a kórházak adósságát

A kórházak adósságkonszolidációjának első lépéseként tartozásaikat valószínűleg a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetből létrejövő, az intézményekben a fenntartói és tulajdonosi jogokat gyakorló Állami Egészségügyi Ellátó Központ veszi át – írja a Világgazdaság.

A lapnak Zombor Gábor, egészségügyi államtitkár elmondta: az ÁEEK többek között olyan háttértevékenységeket fog ellátni, mint az ingatlanfenntartás, a karbantartás, az őrzés-védelem, a takarítás és a beszerzések bizonyos köre. A kórházak tartozását központosítják, majd legkésőbb a jövő év első negyedében rendezik.

Arra a kérdésre, hogy ehhez a Miniszterelnökség fejezetében szereplő 60 milliárd forintos tartozásrendezési előirányzat mekkora része használható fel, úgy válaszolt: ez teljes egészében is szolgálhatja az egészségügyi intézmények konszolidációját. Elmondta azt is, hogy az adósságok központosítása után tárgyalni szeretnének a beszállítókkal az adósságrendezésről. “Tisztességes, hosszú távon is mindkét fél céljait szolgáló megoldásra törekszünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top