Aktuális

Még mindig fogynak az orvosok és az ápolók Magyarországon

Nem mérséklődött az egészségügyi dolgozók elvándorlása. Másfél ezer orvos és nővér kérte ki ez év szeptemberéig a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást, ami gyakorlatilag megegyezik a tavalyi adatokkal – írta a Világgazdaság.

A lap csütörtöki számában az Egészségügyi Engedélyezési Hivatal adatait idézve ismerteti: 2014 első kilenc hónapjában 1534-en kérték ki az úgynevezett jóhírnév-igazolást, közülük 747 volt orvos, 191 fogorvos, 380 ápoló, 37 szülésznő, 67 gyógyszerész és 112 más egészségügyi dolgozó.

A fiatalokat láthatóan egyre kevésbé sikerül maradásra bírnia a kormányzatnak – vonta le a következtetést a lap abból az adatból, hogy míg tavaly ebben az időszakban az igazolást kérők között 405 volt a 30 év alattiak száma, addig az idén már 558. 

Hozzáteszik, hogy az elmúlt hét és fél évben nyolcezernél is több orvos és fogorvos, valamint több mint két és fél ezer ápoló, szülésznő ment külföldre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top