Aktuális

Az összes harmadikos diák tabletet kap Romániában

Egy tervezet szerint Románia összes harmadikos diákja, körülbelül 220 000 gyermek kap majd táblagépeket iskolai használatra 2015 márciusában.

Az Oktatási és az Információs Minisztérium közös projektjének tervezete szerint ez lenne az első lépés a másodikos, harmadikos és negyedikes diákok felszerelése felé, mely a digitális tankönyvek befejezésével kezdődne. Ott, ahol ezek a tankönyvek elkészültek, azaz a második és harmadik osztályban, már idén megpályázhatják a táblagépeket, és márciusban elkezdhetik osztani őket – írja az Erdély.ma.

Idén októberben az Oktatási Minisztérium már kijelentette, hogy be akarja vezetni ezt az újítást, a falusi iskolákat is beleértve, és anyagi támogatást keres ennek végrehajtásához. Răzvan Cotovelea, a kommunikációs miniszter elmondta, hogy ezen a projekten mindkét említett fél dolgozik: a 2014–2020-as juttatásokból szeretnék finanszírozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top