Aktuális

Ferguson: Kilépett az állományból a tinédzsert lelövő rendőr

Azonnali hatállyal távozott a kötelékből az a fehér rendőr, aki augusztusban a Missouri állambeli Fergusonban agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tizenévest, ami zavargásokat váltott ki a településen és tüntetéseket országszerte.

A férfi saját szabad akaratából döntött a távozás mellett, miután a rendőrőrsén fenyegetéseket kaptak alkalmazása miatt. Elmondása szerint a rendőrségen közölték vele, hogy további szolgálata veszélybe sodorja a helyi lakókat és a fergusoni rendőröket, ezért végül úgy döntött, inkább önként feláll.

Darren Wilson augusztus 9-én lőtte le a 18 éves afroamerikai Michael Brownt. A járőrkocsival közlekedő rendőr az utcán megállította Brownt és egy társát. A rendőrautónál dulakodás tört ki a rendőr és a fiatalember között, és Wilson végül lelőtte a kamaszt.

Az illetékes vádesküdtszék hétfőn úgy döntött, nem indokolt a vádemelés Wilson ellen. Brown lelövése, illetve a bírósági döntés is zavargásokat robbantott ki Fergusonban, tüntetések voltak számos amerikai városban.

A történtek óta Wilson bujkált, féltve az életét, és csak a vádesküdtszék döntése után, három hónap elmúltával szólalt meg az ABC News hírcsatornának adott interjúban. Azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete, és tudja, hogy helyesen cselekedett, amikor fegyvert rántott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top