Aktuális

Új korszak kezdődik Budapest közlekedésében

Várhatóan január végétől már a meghosszabbított vonalon, a Fehérvári útig közlekedik az 1-es villamos Budapesten – közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A meghosszabbított vonalon utasforgalmi próbaüzemben indul el a villamosközlekedés, azaz egyéb, a forgalmat nem zavaró munkákat még a vonalhosszabbítás átadása után is el kell végezni.

A tervek szerint megszűnik az 1A villamos, de a sűrűség nem változik, hétvégén pedig csökken a követési idő és 2015 első felétől hétvégén alacsonypadlós Combino villamosok is járnak majd a vonalon. A 103-as busz megszűnik, Kelenföld vasútállomásról a Hengermalom útig pedig villamospótlóbusz indul 1-es jelzéssel. Az ezt is tartalmazó javaslatot kedden bocsátotta társadalmi vitára a BKK.

A meghosszabbított útvonalon a villamos az Infoparknál, a Budafoki út és Dombóvári út kereszteződésében, a Hauszmann Alajos utcánál, a Hengermalom útnál és a Fehérvári útnál áll meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top