Aktuális

Radikális változást akarnak a munkahelyeken

Több mint egymillió munkavállaló tartja sürgetőnek Magyarországon, hogy munkahelye tegyen azért, hogy egyenlő lehetőségeket kapjanak nők és férfiak is – derült ki egy friss kutatásából. Egy új kezdeményezésnek köszönhetően most tenni is lehet ezért.

A 800 céget, szervezetet tagjai között tudó kezdeményezés résztvevői a nyitottakvagyunk.hu oldalon nyilvánosságra hozzák, hogy mit vállalnak 2015-ben – mit tesznek azért, hogy közelebb kerüljenek hozzá, hogy nők és férfiak ugyanolyan esélyekkel, lehetőségekkel találkozzanak a munkahelyen.

Már csaknem száz vállalás érkezett, többek között olyan, Magyarországon összességében több tízezer embert foglalkoztató vállalatoktól, mint az Auchan, a GE Hungary, a LogMeIn, a Microsoft, a Morgan Stanley, az NNG, a Sziget, a Ustream és a Nyitottak vagyunk alapítói, a Prezi, az espell és a Google.

A legtöbben a sokszínűségi mutatók nyilvánosságra hozatala, az iskolásoknak szervezett programok és az előítéletek ellen szervezett akciók mellett tették le a garast. De szólnak vállalások a női vezetők számának növeléséről, részmunkaidős és távmunkában végezhető állások számának emeléséről és a szexista üzenetek kiirtásáról is.

Az akcióhoz csatlakozni itt lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top