Aktuális

Vasárnaptól új menetrend lép érvénybe a MÁV-nál

Rövidebb menetidőt, sűrűbb vonatközlekedést ígérnek.

A 2014. december 14-től életbe lépő vasúti menetrendről részletes tájékoztatás található a www.mav-start.hu honlapon, és információt lehet kérni a MÁVDIREKT 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán is.

Csak hogy néhány nagyobb változást említsünk: Budapest és Baja között fél órával csökken a menetidő. A légkondicionált, alacsonypadlós Desiro motorvonatokból álló expresszvonatok két és fél óra alatt teszik meg az utat Kelenföld és Baja között. Szeged és Budapest között december 14-től már naponta tizenhat InterCity vonatpár közlekedik.

A keleti országrész és az osztrák főváros között átszállás nélkül kínálnak közvetlen eljutási lehetőséget a vasúttársaság új járatai. A “Hortobágy” EuroCity Debrecenből, az Avala EC pedig Belgrádból indulva, Kőbánya-Kispesten és Kelenföld állomáson át teremt új eljutási lehetőséget Bécsbe.

Sok apró változtatásra is készülni kell, érdemes tehát átböngészni a menetrendet a vonattal közlekedőknek, nehogy a vasútállomáson érjen bennünket meglepetés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top