Aktuális

Mostantól nem ússzák meg a gyerekzaklatók

Vasárnap lép életbe az a Btk-módosítás, amely szerint a 18. életévüket be nem töltöttek sérelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmények soha nem évülnek el.

Selmeczi Gabriella fideszes képviselő a nyáron, a 444.hu által feltárt Sipos-ügyre hivatkozva nyújtotta be a törvényjavaslatot. Szerinte az ügy ráirányította a figyelmet arra a problémára, hogy lehetnek olyan, gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények, amelyek elkövetője az idő múlásával elévülés miatt nem büntethető, holott még az elkövetés után több évtizeddel is felszínre kerülhetnek olyan információk, amelyek a tettesek felelősségre vonását egyébként lehetővé tennék.

A törvényjavaslat kezdeményezőinek célja, hogy az elévülés ne akadályozza az ilyen bűncselekmények elkövetőinek felelősségre vonását. Mindazoknak, akik gyermekek ellen akarnak szexuális bűncselekményt elkövetni, életük végéig számolniuk kelljen a törvény szigorával, szankcióival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top