nlc.hu
Aktuális
Csodás fordulatot vett a hajléktalan hős élete

Csodás fordulatot vett a hajléktalan hős élete

A férfi felajánlotta a pénzét egy bajba jutott diáklánynak. A lány nem fogadta el az összeget, de elhatározta, hogy a gesztust meghálálja.

A brit diáklány egy éjjel elvesztette a bankkártyáját. Egy hajléktalan férfi sietett a segítségére: felajánlotta neki az összes pénzét, 3 fontot (1200 forint), hogy taxit tudjon fogni, és rendben hazajuthasson.

“Nem fogadtam el a pénzt, de nagyon meghatott a kedves gesztus ettől az embertől, aki naponta kénytelen szembesülni a közönnyel” – mondta el az egyetemista.

Robbie hét hónapja él az észak-angliai Preston utcáin, és már több hasonló gesztust is tett idegeneknek. A 22 éves lány elhatározta, pénzgyűjtésbe fog, hogy meghálálja a férfi kedvességét és fedelet szerezzen a feje fölé. Egy adománygyűjtő honlapon kérte az embereket, hogy legalább három fontot ajánljanak fel, mint ahogy a hajléktalan is tette. Végül háromezer adományozótól több mint 16 ezer font gyűlt össze.

“Végre melegben és biztonságban töltheti a karácsonyt a férfi. Lám, ha összefogunk, a sok apró kedvesség együtt megváltoztathatja egy ember életét” – mondta a lány.

Forrás: Business Insider

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top