Aktuális

Gyermekszexvádak II. Erzsébet fia ellen, az udvar cáfol

Közleményben cáfolta pénteken a brit királyi ház, hogy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő másodszülött fia érintett lenne egy régóta húzódó amerikai gyermekszexbotrányban.

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatot ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért. András annak idején vendégeskedett is Epstein kastélynak beillő floridai otthonában, sőt közös képek is készültek róluk.

Az ügy legutóbb 2011-ben, éppen András unokaöccse, Vilmos herceg világraszóló esküvője előtt került a brit lapok címoldalaira, de akkor a brit kormányfő személyes közbelépésével valahogy sikerült kivédeni a nagyobb botrányt. Ennek az volt az ára, hogy András még abban az évben lemondott a brit kormány utazó globális üzleti nagyköveteként tíz éven át betöltött tisztségéről.

Pénteken azonban kiderült, hogy Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon.

A feljelentő egy jelenleg 30 éves nő szerint Epstein szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel, és ezek a kikényszerített együttlétek állítólag Londonban, New Yorkban, illetve egy meg nem nevezett karibi szigeten zajlottak.

A nő akkoriban 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított. Az ismét fenyegető súlyos botrány a Buckingham-palotát, a királyi ház első számú londoni hivatalát is reagálásra késztette.

Az udvar szóvivője pénteken közölte: régóta húzódó és jelenleg is folyamatban lévő polgári peres ügyről van szó, amely az Egyesült Államokban zajlik, és amelynek András herceg nem részese.

A szóvivő kijelentette: az udvar az ilyen ügyeket rendszerint nem kommentálja, ám ezúttal “a kételyek eloszlatása végett” annyit mindenképpen fontosnak tart leszögezni, hogy “kategorikusan valótlanok” azok az állítások, amelyek szerint a yorki herceg bármiféle “nem helyénvaló” kapcsolatba került volna kiskorúakkal.

Gyermekszexvádak II. Erzsébet fia ellen, az udvar cáfol

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top