Aktuális

Megdöbbentő módon korlátozza Oroszország a transzszexuálisok jogait

Mostantól nem kaphatnak jogsit. A magyarázat egészen elképesztő.

Mostantól nem vezethetnek a transzszexuális emberek Oroszországban. A magyarázat pedig ez: túl sok a baleset az utakon, és ők közlekedési szempontból veszélyesek, hasonlóképp mint az exhibicionisták, a fetisiszták és a kukkolók, de a szerencsejáték-függőségben szenvedők vagy kleptomániások is. Ők az orosz kormány szerint mindannyian (beleértve a transzneműeket is) mentálisan zavartak.

Az orosz pszichiáterek és jogvédők tiltakozásuknak adtak hangot csakúgy, mint a nemzetközi melegjogi aktivisták. Az orvosok szerint a vezetés korlátozása sok embert elrettenthet attól, hogy segítséget kérjen.

Oroszország egyébként 2013-ban már tett egy drasztikus lépést a melegek jogai ellen azzal, hogy büntetni kezdte a “hagyományostól eltérő” életstílus reklámozását. Beszámolók szerint a melegek többsége épp ezért megváltoztatta a hajviseletét és nem visel ékszereket sem. A melegeket a mai napig rendszeresen érik támadások, részben az ultranacionalisták részéről. Egy parlamenti képviselő szerint az orosz emberek 90 százaléka számára a homoszexualitás bűn. Egy melegbár tulajdonosa a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy még a Szovjetunióban is jobban bántak velük, mint a jelenlegi orosz adminisztráció alatt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top