Aktuális

Időjárás: újra rázendít a havazás

Markáns hidegfront éri el az országot vasárnap. Délután az eső egyre többfelé vált havas esőre, hóra.

Nehéz napok járnak a frontérzékenyekre. A szombati szokatlanul enyhe, tavaszias idő után éjszaka és vasárnap reggel újabb melegrekordok születtek. Éjfél előtt szombaton több helyen plusz 16-18 Celsius-fok körül alakult a hőmérséklet. A fővárosban vasárnap reggel a meteorológiai szolgálat összes fővárosi mérőhelyén – a János-hegyen lévő kivételével –  magasabb volt a minimumhőmérséklet, mint eddig bármikor. A belvárosban 8,3, de a külvárosban Pestlőrincen is 7,7 fok volt a leghidegebb órákban. 

A továbbiakban újra barátságtalan arcát mutatja a tél. A hét utolsó napja borongósan indul, napközben az eső egyre többfelé szilárd halmazállapotú csapadékra vált – derül ki az Időkép előrejelzéséből. A gyorsan mozgó front nyomán a szél ismét felerősödik, a Dunántúlon többfelé viharossá is fokozódhat. Napközben 3-7 fog várható, délutántól gyorsan hűlni fog a levegő.

Hétfőn eleinte több helyen számíthatunk esőre, havas esőre, hózáporokra. Marad a szeles idő, napközben 2-7 fokos maximumok valószínűek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top