Aktuális

Fiatal lányok robbantották fel magukat

Ez már a második hasonló terrortámadás két napon belül az afrikai országban.

Fiatal lányok robbantották fel magukat vasárnap egy északkelet-nigériai városban, a merényletben hét ember életét vesztette. A kettős öngyilkos merényletet a Yobe állambeli Potiskum város egyik zsúfolt piactéren hajtották végre az elkövetők vasárnap délután. Itt korábban többször is robbantottak a Boko Haram nigériai iszlamista milícia tagjai. A detonációk következtében kórházi források szerint negyvenhat ember megsebesült.

Egy szemtanú szerint a terrorakciót két tíz év körüli kislány hajtotta végre. Más források arról számoltak be, hogy egy 15 és egy 20 év körüli lány volt az elkövető.

Ugyancsak Potiskumban szombaton egy autóba rejtett pokolgépet repítettek levegőbe, a rajtaütésben egy rendőr meghalt. Az előző napon legalább tizenkilenc ember meghalt és tizennyolcan megsebesültek, amikor egy tíz év körüli kislány felrobbantotta magát az északkelet-nigériai Maiduguri város egyik piacán.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top