Aktuális

Nem fizet a biztosító a leégett Andrássy úti ház lakóinak?

Elkészült az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogerős tűzvizsgálati határozata a még nyáron leégett Kodály köröndi társasház ügyében, amely kimondja, építési tevékenység az a kárelhárító bádogosmunka, amit éppen a tetőn végeztek a tűz előtt. Viszont a biztosító nem fizeti a károkat, ha építési tevékenység okozta a tüzet – írja a Pesti Srácok.

“Ha az ingatlan közös képviselőjének nem sikerül elérnie a bírói felülvizsgálaton a határozat módosítását, súlyos százmillióktól eshet el a ház. A Kodály köröndi épület képviselője jogvitába keveredett a ház biztosítójával, ugyanis a kétmilliárdos biztosítási kötvény az építési tevékenységből adódó károkat nem fedezi. A biztosító szerint a viharban megsérült csatornarendszer javítása építésnek számít, ahogy ezt a katasztrófavédelem vizsgálata is megerősítette, míg a ház szerint az csupán karbantartási munkálatnak minősül” – írja a Pesti Srácok itt.

Ez történt a vizsgálat szerint:

“A tűzesetet megelőzően tetőfelújítási munkálatokat folytatott a kivitelező a társasház II. udvar fölötti előtetőjén. A csapadékvíz elleni szigetelő lemezt kigurította, majd gázégővel lángolvasztással hevítette a szigetelőanyagot.(…) Azon a helyen, ahol elkezdte a szigetelőlemez hevítését, füstszagra lett figyelmes. Az észlelt helyen a szigetelőlemez folytonosságának megszüntetése, a lemez feltépése után lánggal égést tapasztalt a tetőszerkezetben, amelyet homokkal megpróbált eloltani, de az oltási kísérlet sikertelen volt.”

Itt találhatsz képeket a lángoló tetőről!

Még több részletet az esetről itt, a Pesti Srácok.hu oldalon olvashattok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top