Aktuális

Személyes honlap segíthet az álláskeresőknek

Új lehetőséggel élhetnek az álláskeresők: ha személyes honlapot hoznak létre, nagyobb eséllyel találnak munkát.

“Az álláskeresők számára idén az egyik legjobb megoldás az lehet, ha saját weboldalt készítenek maguknak. A munkaadók ugyanis nemcsak az álláskeresők tapasztalatára kíváncsiak, hanem arra is, hogy kulturálisan beleillenek-e cégükhöz az adott illetők” – írja a hvg.hu.

“A saját weboldal azért is fontos, mivel ma már a munkaadók többsége online keres munkavállalók után. Kutatások bizonyítják, hogy azok közül, akiknek van személyes weblapjuk, 50 százalék szerint nagyon fontos ez a személyes »márkájuk« felépítése érdekében. 61 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy a személyes honlapjuk, illetve blogjuk megléte hozzájárult ahhoz, hogy munkát találjanak.
 
A személyes weboldalon legyen egy kisebb bemutatkozás névvel, fotóval. Kellenek információk arról, hogy pontosan mivel is foglalkozunk, és mondjuk hogy mire vagyunk büszkék. Ezek után jöhet a hosszabb bemutatkozás, ahol a hobbikat és érdeklődési köröket is ki lehet fejteni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top