Aktuális

Már fizethetünk a csekkautomatákkal

Az egyik szegedi áruházban már láthatók olyan automaták, amelyeken bankkártya használatával csekkeket fizethetünk be a tervek szerint január végétől. A tranzakcióért külön díjat nem vonnak le.

A Magyar Posta ősszel bevezette a postai iCsekk mobilalkalmazást. A készpénzkímélő fizetési megoldásra törekedve 2015. január 1-jétől a csekkeken kötelezővé teszik a postai csekk QR kód feltüntetését. Ez egy olyan pontkód, amelyet a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni. Az idei első negyedév végétől a postákon történő csekkbefizetés során lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön – írja a delmagyar.hu.

“Ez jó, mert gondolom, majd éjszaka is lehet rajta csekket befizetni” – mondta a lapnak egy vásárló a hipermarketben. Itt az önkiszolgáló kasszáknál már kihelyezték azokat az automatákat, amelyek lehetővé teszik, hogy már ne csak a postákon lehessen fizetni a csekkeket. A cél a gyorsabb és rugalmasabb ügyintézés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top