Aktuális

Újabb leépítések a Tescónál

A Tesco újabb leépítéseket jelentett be házon belül. Pénteken közölték, megszüntetik a lánc optikai szolgáltatásokat nyújtó csoportját – írja a Magyar Nemzet.

A takarékossági döntésről pénteken tájékoztatták a két fővárosi és négy vidéki hipermarketben található optikai üzlet dolgozóit. A lépés a nyilvánosan ismertetett félezer elbocsátott alkalmazott mellett újabb két tucat dolgozót érint.

A döntés Budapesten a Váci úti és a Fogarasi úti extra áruházakat érinti. Ezenkívül a dunakeszi–fóti és a szegedi hipermarketben, valamint a miskolci, debreceni Tesco Extra áruházakban szűnnek meg a szemvizsgálatot, szemüvegkészítést is vállaló, kisméretű üzletek.

Erről a lépésről az előírások szerint a vállalat nem köteles tájékoztatni a munkaügyi hatóságot vagy a nyilvánosságot, mert több telephelyen hajtják végre, vagyis nem számít csoportos leépítésnek – írja a Magyar Nemzet Online.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top