Aktuális

Eldőlt, mi lesz az Állatkert zebracsikójának neve

Online szavazáson, négy név közül lehetett választani.

A Rozi nevet kapta a január 3-áról 4-ére virradó éjszaka, az Állatkert idei első újszülöttjeként világra jött zebracsikó.

Ez a különféle változatokban és írásmódokkal világszerte elterjedt női név a zebrák őshazájában, Kelet-Afrikában is népszerű, mi több, számos ott beszélt nyelvben, így például a szuahéliben is azzal a helyesírással használatos, ahogyan mi magyarok is írjuk. A Rozi név további erénye, hogy kezdőbetűje megegyezik az anyaállat, Romy nevének kezdőbetűjével, márpedig ez is szokásban van az állatkertek világában.

Eldőlt, mi lesz az állatkert kis zebracsikójának neve

Rozi egyébként remekül érzi magát, szépen fejlődik, gyarapszik, s már azt is gyakran lehet látni, amint kifutójában szélsebesen száguldozva próbálgatja az erejét. Ha az időjárás engedi, jobbára 12 órakor engedik ki a gondozók egy órácskára, majd a délután folyamán még további egy-két órán át az istállóban is lehet látni – természetesen az anyaállattal együtt.

Forrás: zoobudapest.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top