Aktuális

Havazás: útlezárások, korlátozások Borsodban

Kidőlt fák, akadozó áramellátás, lezárt utak. Borsodban igazi káoszt hozott a téli időjárás, miközben az ország nyugati részén, és a fővárosban süt a nap.

A 3-as számú főúton legalább huszonöt kamion torlódott fel Szikszó és az arnóti körfogalom közötti útszakaszon a Turul-szobornál. A járművek a lejegesedett és hóval eltakart úton nem tudnak tovább haladni.

Megbolondult az időjárás – ez várható szombaton az országban!

A rendőrség a rendkívüli időjárási viszonyok miatt és a további balesetek megelőzése érdekében az 3-as főút 196-os és 199-es kilométere közötti útszakaszt szombat reggel 8 órától lezárta. Az adott szakaszon két közlekedési baleset is történt. A rendőrség Ongaújfalu, illetve Arnót felé tereli a forgalmat.

Elakadt kamionok terhelik a forgalmat a 37-es főúton Gesztely és Szerencs között. Egy sávon folyamatos a forgalom, de az időjárási viszonyok és az elakadt járművek megnehezítik a közlekedést. A rendőrség a kamionforgalmat az egyik közeli áruház parkolójába tereli.

Eddig tizennégy esetben avatkoztak be eddig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a katasztrófavédelem szakemberei, akik folyamatosan szabadítják fel az utakat a havazás következtében kidőlt fáktól. 

Károsította a középfeszültségű vezetékhálózatot is a télies időjárás, ezért tizenegy településen, mintegy másfél ezer fogyasztónál nincs vagy nem volt áram.

A tájékoztatás szerint az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a fogyasztók hálózatba való visszakapcsolásán. Az áramkimaradás jelenleg 1520 fogyasztót érint, Telkibánya, Háromhuta településeken, Szerencs Ond városrészében, Edelény egy részén, Damakon, Balajton, Ládbesenyőn, Szendrő egy részében, és Galvács, Abod, valamint Égerszög településeken.

Csordás Péter, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) kommunikációs munkatársa az MTI kérdésére azt mondta, az üzemzavarok elhárítása folyamatban van. Az üzemzavart a hó súlya miatt kidőlt fák, leszakadt faágak okozták, amelyek ráestek a villanyvezetékekre. Várhatóan két-három órán belül mindenhol megoldódik a probléma – jegyezte meg.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top