Aktuális

Mi történt, amiről hallgatsz? – megrázó videók a nők elleni erőszakról

Megrázó videókkal indult el az "Egymilliárd Nő Ébredése" kampány Magyarországon. A történetek nagyon mélyre hatnak, hatásukra tulajdon bugyrainkból is előkerülnek a fájdalmak. Lenne miről írni, mesélni.

Dr. Hunter Roberts, Magyarországon élő amerikai állampolgár vall egy ellene történt nemi erőszakról. Éveken keresztül rémálmokkal küzdött, aztán egyszer visszaütött:

Körmendy Petra evangélikus lelkész arról mesél, min ment keresztül kamaszlányként tulajdon nőgyógyászánál. 15 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy beszélni tudjon róla:

És mi a te történeted?

Mi történt, amiről hallgatsz?
Mi az üzeneted, amit másoknak is át akarsz adni?
Ha lenne erőd és bátorságod, mit változtatnál meg a világodban?
Milyen a te saját forradalmad?

One Billion Rising globális mozgalom a nők elleni erőszak felszámolására jött létre, Eve Ensler, a Vagina Monológok szerzőjének kezdeményezésére. Idén “az én forradalmam” címmel várnak a szervezők személyes történeteket nőktől és férfiaktól a One Billion Rising Budapest Facebook-oldalon. A világszintű mozgalom célja véget vetni a nők elleni erőszaknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top