Aktuális

Megyer: bérbe adó egy egész falu Veszprém megyében

"Bérelj egy egész falut egy hétvégére!" – így kezdődik annak a hirdetésnek a szövege, amiről első ránézésre nem tudtuk eldönteni, hogy komolyan kell-e venni. De aztán kiderült, hogy nagyon is. Megyer kiadó!

A jófogás.hu-n a falu polgármestere adta fel a hirdetést, amiben a Veszprém megyében lévő kis települést, Megyert kínálja fel az érdeklődőknek. “Sümegtől 10 km-re Megyeren 7 teljesen felújított és berendezett falusi házban lakhattok, de tiétek lehet a kultúr, a pajta is, és aki szeretne a közügyekbe is beleszólni 2 napig, abból akár alpolgármester is lehet, így szabadon megváltoztathatja az utcák, terek nevét. Gyertek falura, éljetek vidáman!”

A 26 lakosú falu polgármestere, Pajer Kristóf azt mondta a Nők Lapja Cafénak, a hirdetés egyáltalán nem vicc. Persze, figyelemfelhívásnak szánta, mert a faluban a házak többsége lakatlan. A falu már egy ideje kallódni kezdett, nagyon sok házban senki nem élt, így eladták őket, és egy részüket vendégházzá alakították. Most hét ilyen ház működik, amit a hirdető bérbe vehet.

Bérbe adó egy falu Veszprém megyében

Ők most a falusi turizmust célozzák meg, azt szeretnék, ha nagyobb társaságok bérelnék ki a 46 főt is befogadni képes vendégházakat. Megyer a Balaton-felvidékhez esik közel, Pajer Kristóf szerint egy csodálatos kis zsákfalu, ő 12 évvel ezelőtt rögtön beleszeretett. Most már a harmadik polgármesteri ciklusát tölti. És még egy elég tréfás dolog, amire Megyer polgármestere fel szerette volna hívni a figyelmet.

Pajer szerint a jog lehetővé teszi, hogy akár egy külsős ember, egy vendég is lehessen alpolgármester. Más kérdés, hogy mindehhez a kormányhivatalban mit szólnának…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top