Aktuális

Piarista pap állt ki a melegek mellett

"Honnan a félelem? Miért félünk egymástól? A félelem és az erőszak ördögi kört alkot. Nem lehetne úgy beszélgetnünk, hogy ne legyen félelem közöttünk?" – írta egy piarista szerzetes a valasz.hu-nak levelében. Urbán József a melegek elleni szlovák népszavazás és Semjén Zsolt kirohanása után érezte az, hogy meg kell szólalnia.

Itt tudjátok elolvasni, hogy miről szólt a szlovák népszavazás, az eredménynek a KDNP elnöke itt örül. Urbán József piarista szerzetes, a rend budapesti gimnáziumának igazgatója úgy érezte, meg kell szólalnia az ügyben, és a blogjában kifejtette, nem feltétlenül keresztényi a melegek elutasításának gondolata.

A valasz.hu-nak egy levelet is írt a teológus, amiben azt írja:

Hasonlóan látom a »homoszexuális tett« kifejezés helyzetét. Azt javaslom, tegyük fel itt is a kérdést: Mit látsz, amikor arról beszélsz, vagy azt hallod, hogy »homoszexuális tett«?

Olyasmi válaszokra számítanék, mint például ez: Két embert, akik undorító módon közelednek egymáshoz. Olyasmit tesznek, ami egyszerűen gusztustalan.

Az a benyomásom, az a gyanúm, hogy a vitáinkban – és talán az egyházi megnyilatkozásokban is – ezzel kapcsolatban is elbeszélünk egymás mellett.

Akinek a »homoszexuális tett« végső soron valami undorító, mert beteg és perverz dolgot jelent, az aligha ugyanarról beszél, mint az, aki két ember egymás iránti szeretetének kifejezéseként látja két meleg ember ölelkezését.

Érdemes elolvasni a teljes levelet, és itt a Nők Lapja Café szerkesztőségében is hisszük, hogy akár heteroszexuális, akár homoszexuális valaki, ugyanolyan jogok illetik meg, és nem érheti hátrány emiatt.
 

Nézegess fotókat: Gyönyörű meleg párok a világ körül

Gyyö

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top