Aktuális

Leonard Nimoy a női test csodálója volt – képgaléria

A Star Trek Spock parancsnokának eddig kevéssé ismert oldalát mutatja meg The Full Body Project című sorozata, amely bátran és őszintén mutatja meg a női testet olyannak, amilyen.

A Star Trek-őrületből teljesen kimaradtam, a Spock parancsnokot alakító Leonard Nimoyt más szerepeiben csodáltam, de a The Full Body Project című képsorozata, amit a Mai Manó Ház blogján találtam, sajnos haláláig ismeretlen volt számomra. Ez a posztumusz felfedezés nemcsak azt mutatja, milyen izgalmas életet élnek a csillagok a kameráktól távol, hanem hogy milyen fontos szerepet játszanak a társadalmat foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatos tudatformálásban.

Nimoy 13 évesen kezdett fényképezni, kezdetben a családját és barátait fotózta, a képeket a bostoni lakás fürdőszobájában hívta elő. Egyetemi tanulmányait Robert Heineken vezetése alatt az UCLA fotográfiai szakán végezte. Munkáit neves kiállítóterekben is bemutatták már, a kétezres évek közepén jelent meg első fotóalbuma, Shekhina címmel, melyet azóta két másik könyv is követett.

 Évekig dolgozott profi modellekkel, akik mindig egy bizonyos testtípusból, az éppen aktuálisan szépnek gondolt kategóriából kerültek ki. “De a képek nem róluk szóltak. Ők csak egy témát, sztorit illusztráltak, amelyet a nézők felé akartam közvetíteni” – írta Nimoy művészi nyilatkozatában, melyet a The Full Body Project képeihez fűzött.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top