Aktuális

Ilyenek lesznek a felújított M3-as metró megállói

Lezárult az M3-as metró egyes állomásainak felújítási tervpályázata. A naponta mintegy 500 ezer utas által használt vonal felszíni épületei úgy újulnak meg, hogy megfelelnek majd a mai kor esztétikai és funkcionális követelményeinek – adta hírül a BKK.

A BKK információi szerint négy szempontot vettek figyelembe a pályázatok elbírálásánál:

  • az M3-as metróállomások rekonstrukciójának építészeti minősége (funkcionalitás, városképi illeszkedés, gyalogosközlekedési útvonalak összhangja)
  • megvalósíthatósági szempontok (műszaki adottságok, építési technológia)
  • gazdasági szempontok (költségtakarékosság, időtálló megoldások, üzemeltetési költségek),
    környezettudatossági szempontok
  • a tervek áttekinthetősége, érthetőség
Ilyenek lesznek a felújított M3-as metró megállói

A bírálóbizottság értékelése alapján az Építész Stúdió Kft. pályaműve az, amely főbb elhatározásaiban, részletmegoldásaiban magas színvonalon teljesítette az elvárásokat, és megfelelő kiindulási alapot jelenthet a továbbtervezéshez.

Ilyenek lesznek a felújított M3-as metró megállóiÍgy változik meg az Arany János utcai megálló

A nyertes tervezőt a pályázatot követő hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban ajánlattételi felhívásra javasolták. Az így kiválasztott tervező feladata lesz az M3-as metróvonal egyes állomásai felújításának engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése, valamint az engedélyezés lefolytatása. Erre várhatóan 2015 végén, 2016 elején kerülhet sor.

Ilyenek lesznek a felújított M3-as metró megállóiAz új Klinikák

 

Ilyenek lesznek a felújított M3-as metró megállóiA régi és az új Pöttyös utcai megálló

forrás: BKK

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top