Aktuális

Ennyit ért a húszezer forintos bérlet: 20 km-t gyalogoltak hazáig munka után

Egy baleset miatt állt le a vonatforgalom Füzesabony és Tiszafüred között, de ebből még nem is lett volna semmi gond, hiszen fél óra késéssel megérkezett a vonatpótló busz. Ekkor jött a váratlan fordulat.

Budapesten az utóbbi években egyre jobban kezeli a balesetekből adódó váratlan helyzeteket a BKV, ha leáll a metró vagy a villamos, viszonylag hamar és csapatostul érkeznek a felmentő buszok. Egy ilyen akadályt a MÁV-nak viszont nem sikerült megugornia az egerfarmosi Hajdúné Szász Irma panasza szerint, aki a heol.hu-t kereste meg történetével, hogy magyarázatot kapjon az esetre.

Elmondása szerint egy poroszlói baleset miatt kellett pótlóbuszra szállniuk az utasoknak még február 28-án Füzesabony és Tiszafüred között. A pótlóbusz fél órát késett, de ezt még türelmesen kivárták az utasok. Aztán mikor felszálltak volna, a kalauz közölte: Egerfarmosra és Mezőtárkányba nem mennek be, amit aztán egy MÁV-alkalmazott is megerősített.

A kérdésre, hogy akkor hogyan juthatnak haza, azt a választ kapták, hogy a 17:00-kor induló busz talán majd érinti ezt a két települést is.

Ezek után egerfarmosi és mezőtárkányi utasoknak nem volt más választásuk, mint gyalog hazaindulni…, az egész napi munka után, éhesen, fáradtan. A dologhoz tartozik, hogy többen hajnali négy óta talpon voltak aznap, mert csak így érhettek be időben a munkahelyükre. Ehhez jött aztán a 19 kilométeres gyaloglás, noha ott volt a zsebükben a havi bérlet, amiért 21 400 forintot fizettek” – írja a Heol.

A lap megkereste az ügyben a MÁV és a VOLÁN illetékeseit, egyelőre azt a választ kapták, hogy a megkeresést a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálata vizsgálja ki, ennek lezárultáig türelmet kértek. Hajdúné Szász Irma többek között arra lenne kíváncsi, hogy a pótlóbusznak nem ugyanazokon a helyeken kellene-e megállnia, mint annak a vonatnak, amit pótol.

Vonatbérlet 102 évvel ezelőttről
Vonatbérlet 102 évvel ezelőttről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top