Aktuális

Belehúzott Hillary Clinton

A volt firts ladynek jelentős a támogatottsága a nők körében.

A nők körében élvezett támogatottsága határozott előnyt fog biztosítani Hillary Clintonnak a 2016-os amerikai elnökválasztáson. A volt first lady – aki várhatóan néhány héten belül hivatalos bejelentést tesz arról, hogy megpályázza az elnöki posztot – 56 százalékos támogatottságú a nők között. Ez a legmagasabb arány az összes republikánus és demokrata párti politikus között, akit esélyesnek tartanak az elnökválasztási győzelemre. Clintonról a férfiak 44 százalékának kedvező a véleménye.

Joe Biden alelnök messze lemaradva csak 41 százalékos népszerűségű a nők között, és a republikánus Jeb Busht pedig csak 32 százalékuk látná szívesen az elnöki székben.

A nemek eltérő választása a statisztikák szerint 1980 óta érzékelhető az amerikai választásokon. A legutóbbi, 2012-es elnökválasztáson – amelyen több nő szavazott, mint férfi – az újraválasztott Barack Obamát a gyengébbik nem 55 százaléka támogatta, míg a kihívó Mitt Romney mellé csak a nők 44 százaléka állt.

Belehúzott Hillary Clinton

A női választókat tudatosan megcélozza Hillary Clinton szinte már megkezdett kampánya: az egykori külügyminiszter beszédeiben kiemelten foglalkozik a nemi egyenlőséggel és egyéb női kérdésekkel. Különös mozgósító ereje van annak, hogy ő lehet az Egyesült Államok első női elnöke.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top