Aktuális

Germanwings: a második fekete doboz szerint a zuhanáskor is gyorsított Lubitz

A Germanwings csütörtökön megtalált második fekete dobozának adatai mindenben alátámasztják az eddigi feltételezéseket. Vagyis a másodpilóta Lubitz még a zuhanáskor is gyorsított. Sokkoló részletek.

Kilenc nappal a Germanwings gép lezuhanása után megtalálták a második fekete dobozt is. Az első elemzések megerősítették a másodpilóta szándékosságát, mivel a fekete doboz által rögzített adatok szerint Lubitz a gép süllyedése közben szándékosan növelte annak sebességét. A francia nyomozó hatóság szerint folytatják az adatok elemzését annak érdekében, hogy minél pontosabban tudják rekonstruálni az eseményeket. 

Közben egy szakértő elmondta, hogy az áldozatok azonosításához további hónapokra lesz szükség. “150 ember, 19 ország, digitális ujjlenyomatok, számos egészségügyi akta, részben az áldozatok korábbi kezeléseiről, részben a családtagoktól, mindezek összehasonlítása a maradványokból nyert mintákkal… Nem egyszerű. A Germanwings-katasztrófa áldozatainak azonosítása 2-4 hónapig is eltarthat, ráadásul semmit nem garantálhatunk. Pedig az áldozatok maradványainak visszajuttatása a családoknak nagyon fontos, e nélkül nem kezdődhet meg sem a gyász, sem pedig a továbblépés. Mi mindent megteszünk” – nyilatkozta Francoise Daoust ezredes, a francia Kriminológiai Intézet igazgatója. 

Minden hír a Germanwings-katasztrófáról, itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top