Aktuális

Adóbevallás: jövőre már a NAV készítheti

A NAV mindent megtesz, hogy javítsa a lakosság adózási morálját. Még az adóbevallás elkészítésének terhét is leveszi a vállunkról. Igaz, egyelőre teszt jelleggel.

A NAV a személyi jövedelemadózás területén azt tervezi, hogy megfordítja a bevallás menetét: a jövőben a hivatal készítené el a bevallást, és a kész nyomtatványt küldené el jóváhagyásra a magánszemélyeknek – írja a hvg.hu. A hivatal 2016-ban kezdi el tesztelni a módszert egy kisebb adózói csoportnál. Amennyiben a teszt sikerrel zárul, 2017-ben már 3-3,5 millió embert érinthet a változás.

A NAV különböző rendelkezésekkel szeretne könnyíteni a vállalkozások helyzetén is. Járulékkedvezményt kaphatnak a mezőgazdsági munkásokat alkalmazó cégek, valamint az adójukat mindenkor időben és hiánytalanul befizető vállalkozások számolhatnak azzal, hogy kisebb adminisztratív hibák miatt rájuk nem szabna ki bírságot a hatóság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top