nlc.hu
Aktuális
A vasárnapi zárva tartás káoszt okozhat a Balatonnál

A vasárnapi zárva tartás káoszt okozhat a Balatonnál

Tejföl nélkül esszük a lángost a strandon, ha nem lesznek nyitva a hipermarketek vasárnap? Egyes Balaton-parti polgármesterek szerint ez reális veszély.

A 78 települést tömörítő Balatoni Szövetség levélben fordult a kormányhoz, mert attól tartanak, hogy a főszezonban ellátási problémákat okozhat a vasárnapi zárva tartás – írja a hvg.hu. A problémát jól szemlélteti, hogy a 25 ezres Siófokon egyes hétvégéken 250 ezer ember szórakozik, pihen. A jogszabály kedvezményezettjei, a családi vállalkozások pedig vélhetően nem bírnak majd el a rohammal. A szövetség éppen ezért arra kéri a nemzetgazdasági minisztert, hogy tegyen kivételt a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzettel, legalább a május 1-től szeptember 30-ig tartó főszezonban.

A szövetség tagjai szerint nem is elsősorban a több hétre érkező külföldieket, hanem az egy hétvégére érkező belföldi turistákat hozza kellemetlen helyzetbe a szabályozás. A zárva tartó boltok bevételkiesését a városok költségvetése is megérzi majd, hiszen az iparűzési adó az árbevétel nagyságától függ. A legtöbb bolt eddig a főszezonban, ezen belül főként a hétvégi csúcsidőszakban bonyolította a forgalma jelentős részét. Több vállalkozó attól fél, hogy nem tudja kitermelni az alkalmazottai bérét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top