Aktuális

Meleg barátját hívta el az iskolabálba a heteró fiú

Sokan példát vehetnének arról, ahogyan ez a fiú gondolkodik.

Jacob Lescenski egy heteroszexuális középiskolás fiú Las Vegasból, akinek a legjobb barátja egy meleg srác, Anthony Martinez. Jacob idén Anthonyt hívta el az iskolabálra. Hiszen miért is ne tehette volna meg?

Meleg barátját hívta el az iskolabálba a heteró fiú

Te meleg vagy, én pedig heteró, de olyan vagy, mintha a testvérem lennél, szóval eljönnél velem a bálra? – állt a transzparensen, melyet a barátaik tartottak fel az iskola aulájában.

Bár Anthony gyakran részt vett az iskolabálok szervezésében, ám sosem remélte, hogy egyszer valaki őt választja partneréül az eseményre.

Meleg barátját hívta el az iskolabálba a heteró fiú

A két fiú története a közösségi médiában is elterjedt, és elsöprően pozitív visszhangot kapott.

“Van remény az emberiességre? Istenem, lenyűgöző barátod van” – írta egy twitterező. “Igazán bátor vagy, egy igazi férfi” – üzente valaki Jacobnak. “Ti vagytok a hőseim. Jacob Lescenski, igaz barát vagy, olyan, amilyet mindenki kíván magának. Anthony, jó bálozást nektek!” – így egy másik hozzászóló.

És valóban. Ha több embernek lenne olyan a hozzáállása, mint Jacobnak, a világ egy sokkal, de sokkal elviselhetőbb hely lenne.

Forrás: New Civil Rights Movement

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top