Aktuális

Embertelen körülmények között tartották fogva a kislányukat Kislétán

Brutális körülmények között tartotta fogva 11 éves kislányát egy kislétai házaspár. A két négyzetméteres cellában fűtés és világítás sem volt.

11 éves, 21 kiló

Eleinte csak éjszakára, később egyre hosszabb időre zárta be legalább egy éven át kislányát az ötgyermekes kislétai házaspár – írja a Zsaru Magazinra hivatkozva a police.hu. A fűtetlen, két négyzetméteres, világítás nélküli cella berendezése mindössze egy matrac és egy bili volt.

Az embertelen körülmények között tartott kislány sorsa úgy derült ki, hogy április 13-án a helyiség egyetlen, apró ablakán át a gyerek vízért könyörgött, ezt hallotta meg egy falubeli. Egy másfél literes palackot akart adni a lánynak, de a gyerek azt nem fogadta el, mert nem akarta, hogy az anyja rájöjjön, hogy szóba állt valakivel. Ő értesítette a családvédelmi szolgálatot, ők a rendőröket, akik a munkahelyén keresték meg az apát. A 37 éves K. István nem tagadta, hogy zárva tartják a lányt, hogy ne tegyen kárt se magában, se a lakásban.

 

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

 

A kislány elmondása szerint az anyja haragszik rá. Amikor a szülőket gyanúsítottként kihallgatták, a 42 éves anya beismerte, hogy bezárva tartották a kislányt. Ő a rendőröknek azt mondta, tavaly március óta alkalmazták ezt a “nevelési módszert”, mert szerinte a gyermekük kezelhetetlen, lopott az iskolából, “visszapofázott” a tanárainak. A lap szerint a család szerény anyagi körülmények között él, a kislány valóban lopott az iskolában, egy alkalommal elvette egyik osztálytársa szendvicsét.

Három éve bezárják?

Az anya azt is mondta, hogy a 11 éves lánya bepisil. Ehhez képest olyan helyre zárták, ahol nemhogy vécé, de folyó víz sem volt. A megtelt bili tartalmát a kislány öntötte ki az ablakon a szomszéd telkére. A kislányt kórházba vitték, az orvosok szerint korához képest alultáplált, mindössze 21 kiló. A gyermek szerint nem egy, hanem három éve zárják be rendszeresen.

A megyei rendőr-főkapitányság 18 év alatti személy sérelmére, annak sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítja a szülőket, akik szabadlábon védekeznek. A nevelésük alatt álló további négy gyereket, egy 17 és egy hatéves fiút, valamint egy 15 és egy 12 éves lányt az eljárás idejére ideiglenesen kiemelték a családból, és egy lakásotthonban helyezték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top