Aktuális

Május 1. miatt előbb ballagnak a diákok

A május elsejei hosszú hétvége miatt a legtöbb középiskolában április utolsó napján ballagnak a diákok. Az írásbeli érettségi vizsgák május 4-én kezdődnek.

A május elsejei hosszú hétvége miatt a középiskolák többségében már április 30-án elballagnak a diákok. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint május 4-én, hétfőn a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv feladatlapjainak kitöltésével kezdődnek az idei érettségi vizsgák. Június 26-ig 1172 helyszínen 115 300 diák ad számot tudásáról. A szabályok és követelmények az előző évi vizsgák óta nem változtak, de módosult a választható tantárgyak köre.

Május 1. miatt előbb ballagnak a diákok

A 2005-ben bevezetett új rendszer alapján a vizsgázók közül több mint 79 ezer végzős középiskolás szerezhet érettségi bizonyítványt. Rajtuk kívül még – a vizsgarendszer által nyújtott lehetőségekkel élve – megközelítőleg 36 300 diák tesz legalább egy vizsgatárgyból valamilyen fajta érettségit.

Az emelt szintű szóbeliket június 4–11. között, míg a középszintű szóbeli vizsgákat június 15–26. között bonyolítják le.

További cikkek ballagás, érettségi témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top