Aktuális

Érettségi: ma jön a történelem

A történelem írásbeli érettségi következik ma a hivatalos menetrend szerint. A magyar és a matek nem volt könnyű, még középszinten sem.

Történelem tárgyból középszinten 1254 helyszínen 74 626 vizsgázó, emelt szinten 113 helyszínen 6372 diák tesz érettségit ma – közölte az MTI. Mindkét szinten angol, francia, horvát, német, szerb és szlovák nyelven is lesz vizsgázó. A középszinten vizsgázóknak 180 perc alatt két feladatsort kell megoldaniuk, tetszés szerinti sorrendben. 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemről szerzett tudásukról kell számot adniuk.

Az emelt szintű írásbeli érettségi teljesítésére összesen 240 perc áll a diákok rendelkezésére. Az egyszerű, rövid választ igénylő kérdéseket tartalmazó I. feladatlapot 90 perc után gyűjtik össze, a maradék időben a II. feladatlapot kell megoldani. A feladatsor megoszlása hasonló a középszinthez. Mindkét szinten megengedett segédeszköz a történelmi atlasz, valamint vizsgacsoportonként három példány helyesírási szótárt biztosítanak a diákok számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top