Aktuális

5 érdekesség, amit muszáj tudnod Orson Wellesről

100 éve született Orson Welles Oscar-díjas amerikai rendező, az Aranypolgár rendezője, aki el akarta játszani Don Corleonét A keresztapában, és két csillagja is van a hollywoodi hírességek sétányán.

 1. Bűvész volt eredetileg, tagja is volt a nagyon hosszú nevű amerikai és nemzetközi bűvész szövetségnek. Sőt, fel is lépett!

Itt éppen egy borreklámban:

2. Két csillagja van a hollywoodi hírességek sétányán: egyet a rádiós munkáiért kapott Orson Welles, később pedig mint filmrendező kapott egy másikat is.

3. Eladta az Oscar-díját, egész egyszerűen azért, mert pénzre volt szüksége egy örökre befejezetlenül maradt filmhez. 1941-ben az Aranypolgár eredeti forgatókönyvéért kapta az egyetlen Oscarját.

5 érdekesség, amit muszáj tudnod Orson Wellesről

 4. Mentőautóval közlekedett állítólag, mert egyszerre több rádióműsora futott különböző adóknál, és Welles nem ért volna oda egyikről a másikra, ha nem mentővel megy.

 5. Nagyon szerette volna eljátszani A keresztapa címszerepét, de addigra Coppola már “beleszeretett” Marlon Brandóba, így Welles lecsúszott arról, hogy Don Corleone legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top