Aktuális

Vak komondor, nyugtató vagy ököl?

Ha azt mondjuk, Balogh József, nem biztos, hogy mindenkinek beugrik, kiről is van szó. De ha odatesszük a neve elé, hogy a "vak komondoros" Balogh József, már minden egyértelmű lesz. A politikus első tárgyalása szerdán volt. Megnéztük, az elmúlt két évben mikkel védekezett, miután a felesége megsérült egy lakodalom után. Egész pontosan: mikor mivel védekezett?

A vád: Balogh József korábbi Fideszes, majd független képviselő, Fülöpháza polgármestere két évvel ezelőtt, 2013 tavaszán megverte feleségét. A nő súlyosan megsérült: darabosan eltört a kulcscsontja, és a jobboldali járomcsontíven benyomattal járó többszörös törést szenvedett el.

És a védekezések:

  • Korábban a kihallgatáson Balogh azt mondta, a feleség sérülését a kutyájuk okozta, az a bizonyos vak komondor. “Valamitől megriadt a nagy kutyánk, aki nagyjából nyolcvan kiló, és sajnos vak. Nekiugrott, és pont fellökte.”
  • Nem sokkal később a politikus mégis elismerte a verést. A rendőröknek akkor azt mondta, kétszer ütött és ököllel.
  • Három hónappal ezelőtt az RTL Klub híradójának megszólalt Balogh élettársa. “Teljesen rendbe tettük az életünket, kibékültünk, megbeszéltük a dolgot, megbocsátottunk egymásnak. Ő is megbánta, én is megbántam.”
  • A szerdai napon Fülöpháza polgármestere a bíróságon elismerte bűnösségét, de azt mondta, csak dulakodtak az asszonnyal, és csuklójával egyszer, véletlenül megütötte az arcát. Most azt is mondta, a részletekre nem emlékszik pontosan, mert nyugtatóra pálinkázott. A vak komondorról egyetlen szót sem ejtett Balogh, az állat egyébként azóta elpusztult.

A per szeptemberben, orvosszakértők bevonásával folytatódik. Ha bebizonyosodik a bűnössége, akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik Balogh Józsefet.

Vak komondor, nyugtató, vagy ököl?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top