Aktuális

Kiscicát mentettek a falból a Nagyvárad téri metróban – képek

Több napja hallani lehetett egy kiscica elkeseredett nyávogását egy fal mögül a Nagyvárad téri metróállomáson. Ma sikerült kimenteni.

Kedden éjjel a tűzoltók kimentek a helyszínre és lyukat vágtak a márványburkolatú falba, de nem a hullámpala mögé jutottak, hanem egy üres helyiségbe. Próbálták előcsalogatni az állatot egy résen keresztül, de nem sikerült. Végül az állatmentők segítségét kérték, akiknek csütörtökön sikerült megmenteniük a kiscicát.

“A szerencse és a technika egyaránt segített bennünket. Minimális falbontással és pár lezárt BKK-s ajtó kinyitásával, valamint speciális állatmentő kamerával jutottunk el arra a pontra, ahova végül szegény állat csatangolt. Étel helyett mobiltelefonról bejátszott macskahanggal csalogattuk közel magunkhoz. Bár rendelkezünk hosszú befogóeszközzel, nem akartuk megijeszteni, mivel alig öt méterre tőle tátongott egy olyan akna, amin keresztül a metrósínekre zuhant volna a cica – mondta el a Borsnak Pataki Gábor, az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője. A cica ideiglenes befogadókhoz került.

Forrás: Facebook/https://www.facebook.com/AllatmentoLiga
Forrás: Facebook/https://www.facebook.com/AllatmentoLiga
Forrás: Facebook/AllatmentoLiga
Forrás: Facebook/https://www.facebook.com/AllatmentoLiga
Forrás: Facebook/AllatmentoLiga

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top