Aktuális

Rengetegen hibáztak az Éden Hotel botrányában

Áprilisban nagy botrányt kavart, ahogyan a TV2 kezelte az Éden Hotelben történt szexuális erőszakot. Yvonne Dederick, a csatorna társtulajdonosa és vezérigazgató-helyettese beszélt a történtekről.

Az Éden Hotel egyik játékosa, Gábor kis híján megerőszakolta játékostársát, Nórit. Bár a lány többször is kijelentette, hogy nem akar vele lefeküdni Gábor hozzádörgölőzött, fogdosta, szétfeszítette a lábát, és szóbeli fenyegetéssel is próbálkozott. A TV2 mindezt kommentár nélkül leadta adásban, mintha a szexuális erőszak a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Az ominózus jelenet 03:49-től látható:

Yvonne Dederick a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség Nők napirenden című rendezvényén beszélt a történtekről. Mint elmondta a TV2 az adás után a második hibát azzal követte el, hogy közleményben tagadta, hogy erőszak történt volna. Ez egy ellenőrzés nélküli gyors, szinte automatikus válasz volt, a csatornát naponta támadják különböző kitalált vádakkal, amikre mindig igyekeznek a lehető leghamarabb válaszolni – írja az Index.

Miután a vezérigazgató-helyettes látta a videót, ő maga kezdeményezte a belső vizsgálatot. Ebből kiderült, hogy legalább 10 ember hibázott férfiak és nők egyaránt. Látták a jelenetet, dolgoztak az adott adással, de nem vették észre, hogy valami morálisan vállalhatatlan történik. Mint Dederick elmondta, azért nem bocsátottak el senkit, mert sok ember sok kis hibájából tevődött össze a dolog. Az érintetteket megrovásban részesítették, és érzékenyítő tréningre küldték.

Dederick a Vodafone tiltakozó akciójáról nem volt hajlandó nyilatkozni, mint ahogy arról sem, hogy Nóra milyen jogi segítséget és kárpótlást kapott (itt az egykori játékos érdekeire hivatkozott). Azt azonban elmondta, hogy a TV2 saját gyártású műsoraiba igyekeznek hangsúlyozni a nemi sztereotípiákra vonatkozó tévedések hamisságát, és a csatorna több, témába vágó társadalmi célú hirdetést is vetíteni fog.

Rengetegen hibáztak az Éden Hotel botrányban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top