Aktuális

12 év ingyenes oktatást akar a világ minden gyermekének Malala

Malala Juszafzai azt akarja elérni, hogy a világ vezetői a korábbi ígéreteiknél is több pénzt költsenek az oktatásra, és így a világ minden gyermeke számára biztosítva legyen 12 év ingyenes oktatás.

 “Nem állunk meg. Továbbra is felszólalunk és felemeljük a hangunkat, egészen addig, míg nem járhat minden gyerek iskolába” – fogalmazott Malala Juszafzai egy Norvégiában megrendezett oktatási csúcstalálkozón.

12 év ingyenes oktatást akar a világ minden gyermekének Malala

A Nobel-békedíjas pakisztáni lány tovább folytatja a harcát a gyermekek oktatásáért. Azt akarja elérni, hogy a világ vezetői évente további 39 milliárd dollárral támogassák a célt, hogy a világon minden gyermek 12 éven át ingyenesen járhasson iskolába. A kis- és közepes jövedelmű országoknak kötelezettséget kellene vállalniuk, hogy éves költségvetésük legalább 20 százalékát az oktatás céljaira fordítják. Ez az arány egyébként jelenleg átlagosan 15 százalék.

“A kormányoknak el kell kezdeniük könyvekbe, oktatásba és reménybe fektetniük a pénzt, fegyverek, háborúk és konfliktusok helyett” – mondta Malala, aki hangsúlyozta azt is: a világ mintegy száz országa kötelezte el magát, hogy 2030-ra minden gyermek számára biztosítják majd a 12 éves, ingyenes alap- és középfokú oktatást.

Forrás: Huffington Post

Olvass még Malaláról az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top