Aktuális

Jön a hidegfront, vége a hőségnek

Záporral, zivatarral érkezik északnyugat felől a hidegfront, ami véget vet a hőségnek. Felhőszakadásra, jégesőre, viharos széllökésekre is számítani kell. A hidegfront késő estére hagyja el a keleti országrészt.

Szerdán eleinte legföljebb gyengén felhős lesz az ég, azonban északnyugat felől egyre többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Délelőtt a Dunántúlon, kora délután a középső országrészben, késő délután, majd este már a Tiszántúlon is sokfelé kialakul záporeső, zivatar. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet még eléri a 34–39 Celsius-fokot, északnyugaton 29–34 fok között valószínű. A front nyomában hűvösebb levegő érkezik, így éjszakája már fellélegezhetünk, 19–25 fokra hűl a levegő hőmérséklete.

Jön a hidegfront, vége a hőségnek

Jön a hidegfront, megszűnik a hőség

A napközben északnyugat felől érkező hidegfront várhatóan késő este hagyja el az ország keleti határait. A front előtt és a front vonalában helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak, ezeket erős széllökések kísérhetik, akár jégesővel. Heves zivatarra a délelőtti óráktól a Dunántúl északnyugati felében, majd a kora délutáni óráktól egyre inkább a középső országrészben, illetve a Dunától keletre kell számítani. Az érkező hidegfront véget vet a napok óta tartó hőségnek, csütörtöktől jellemzően 30 fok alatt marad a legmagasabb nappali hőmérséklet.

További hőséggel, hidegfronttal kapcsolatos cikkek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top