Aktuális

Bizonyíték, hogy itthonról is el lehet jutni a világsikerig

A Bridge Budapest kiválasztott 10 olyan tehetséges harminc körüli fiatalt, akiket beavatnak a világsiker felé vezető út titkaiba. Egy év után itt tartanak most.

A Bridge Budapest egy évvel ezelőtt kiválasztott tíz, már most is sikeres fiatalt az élet öt területéről, hogy segítsék őket a “builderré” válásban. A Bridge Budapest két éve alakult nonprofit szervezet. Olyan vállalkozók hozták létre, akik Magyarországról indult globális cégeket vezetnek, például a Prezi, a Ustream vagy az NNG.

A harminc év körüli szakemberek – Borbás Barna, Böszörményi Nagy Gergely, Halmos Ádám, Kapronczay Stefánia, Niszkács Anna, Popper Eliza, Rajnai Richárd, Rényi Pál Dániel, Száraz István és Tordai Bence – a kultúra, a gazdaság, a média, a civil élet vagy a politika területén már bizonyították rátermettségüket, az elmúlt egy évben pedig azt is bizonyították, hogy olyan Magyarországot szeretnének, ahol az önbizalom alapja a tudás és a teljesítmény – írja az Origo.

A Prezi bizonyítja, itthonról el lehet jutni a világsikerig

A tudás fontosabb a kapcsolatoknál

A Bridge Budapest kutatása szerint a 20–35 év közöttiek többsége azért nem vállalkozik, mert azt gondolja, minden a kapcsolatrendszeren múlik, a boldogulásnak, az érvényesülésnek ez az alapja. A Bridge Budapest szerint a teljesítmény és tudás legalább ennyire segíthet az előrelépésben.

“A legfontosabb tanácsom az volt a »buildereknek«, hogy bízzanak magukban. Ezt azért is tartom fontosnak, mert a magyarok még mindig kishitűek a képességeik tekintetében. Fel kell vállalni a rizikót, és nem muszáj mindent előre látni egy vállalkozás beindításakor” – mondta Árvai Péter a Prezitől, aki szerint Svédország sok mindenben hasonlít Magyarországhoz. Ugyanakkora a népessége, és ugyanúgy körül van véve mindenféle kultúrákkal. Svédországban élve megtanulta, hogy “exportból él az ország”, amit ott a gyerekek már az iskolapadban magukba szívnak. Példaként említette az Ericssont, a H&M-t és az IKEA-t. Ezek a cégek óriási hatást gyakorolnak a világra, azért lehetnek sikeresek, mert a svédek hisznek abban, hogy tudnak olyan szolgáltatást vagy terméket gyártani, amire másoknak is szükségük van. A Prezi példája jól igazolja, Budapestről is el lehet indítani olyan vállalkozásokat, amelyek világsikert érhetnek el.

További Prezi témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top