Aktuális

Szombaton este lecsap a vihar

Még egy napot kell kibírni a kánikulából. Bárcsak már este hat lenne...

Szombaton még lehet strandolni, mert napközben marad a forróság, 33-37 fokra készülhetünk. Ami azonban az estét illeti, nos jobb, ha esőkabátban megy mindenki bulizni. Eleinte elszórtan (főleg ÉK-en), majd késő délutántól ÉNy felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is lesznek felhőszakadással, a szokásos pusztító jégesővel, és viharossá fokozódó széllel. Késő este erős hidegfront éri el este hazánkat – írja a köpönyeg.hu

A hőségriadót ettől függetlenül vasárnap éjfélig meghosszabbították.

Szombaton este lecsap a vihar

A Katasztrófavédelem pedig közleményt adott ki, figyelmeztetnek mindenkit, hogy továbbra is tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban, tilos tehát erdőben, erdők és fásítások kétszáz méteres körzetében és külterületen tüzet gyújtani. Szabad ugyanakkor kertben grillezni, bográcsozni és szalonnát sütni, azonban a katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy egyetlen percre se hagyják magára a tüzet, mert könnyen átterjedhet az elszáradt növényzetre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top