nlc.hu
Aktuális
Nem volt még ennél őrültebb vakáció

Nem volt még ennél őrültebb vakáció

A Vakáció című vígjáték augusztus 27-től a mozikan

A gyerekek felnőnek, a szülők unják egymást az ágyban és a nappaliban… de az átlagos amerikai család csöppet sem átlagos feje (a Másnaposok-filmekből jól ismert, mindig borzasztó bajba kerülő Ed Helms játssza) nem adja fel: úgy dönt, akkor is összetartó, boldog csapatot kovácsol kamaszfiaiból, többre vágyó feleségéből (a Jennifer Aniston-ra egyre jobban hasonlító Christina Applegate) és saját magából, ha belerokkannak.

Nem volt még ennél őrültebb vakáció

Autót bérel (borzasztót), cél tűz ki maguk elé (lehetetlent), és szelíd erőszakkal közös, hosszú napokig együtt utazós hepizésre kényszeríti őket. Cél: egy vidámpark, ahol egyszer régen, gyerekkorában jól érezte magát, és ahol azóta felépítették a világ legnagyobb hullámvasútját. És 2000 mérföld távolságra van az otthonuktól.

Nem volt még ennél őrültebb vakáció

Ezzel a famíliával valószínűleg akkor is sok baj történne, ha csak a szomszéd sarokig próbálnának eljutni. De vakmerő vállalkozásával Mr. Griswald végképp kihívja maguk ellen a sorsot. A bátyját terrorizáló kisebbik fiú, a perverz kamionosok, a kiismerhetetlen és teljesen felesleges luxusszolgáltatásokkal bőven felszerelt albán családi autó, az eddig jól titkolt kamaszkori emlékek, őrült rendőrök, furcsa rokonok, kannibál marhák között próbálnak célba érni – sokszor már majdnem feladják. Néha meg is teszik. De az egyre záporozó, őrült (és gyakran igen bevállalós) poénok között azért a legtöbb néző egy kis szeretetet is érez majd irántuk.

Nem volt még ennél őrültebb vakáció

A Förtelmes főnökök írói, Jonathan Goldstein és John Daley mindent bevetnek, és semmit sem szégyellnek. A tavalyi nagy siker, a Családi üzelmek hangulatát felidéző kaland- és katasztrófasorozat létrehozásában közreműködött Chris Hemsworth (aki egy különlegesen ellenszenves, de nagyon jó testű rokont játszik), az ő feleségét életre keltő Leslie Mann, a Förtelmes főnökök legviccesebb figuráját alakító Charlie Day, valamint az amerikai filmkomédiák legmenőbb veteránja, Chevy Chase.

Sajnos minden Vakáció véget ér egyszer – de ez a film a nyár egyik legemlékezetesebb másfél órája lesz.

IC Press

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top