Aktuális

Leállíttatták és augusztus végére halasztják az M7-es felújítását

Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis az M7-es autópálya érdi szakaszának felújítását elhalasztották augusztus végére. Az augusztus 20-ai hosszú hétvégéig még nem kell a sávlezárás miatti torlódásokra számítani.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a hőségriadó miatt döntött a munkák elhalasztásában. A szaktárca az M3-as és M5-ös autópályákon megkezdett vagy a közeljövőben indítani tervezett munkálatokra is időbeli korlátozást rendelt el.

Az M7-es autópályán az elválasztósávok felújítása csütörtökön kezdődött a Budapest felé vezető oldal 18-as és a 12-es kilométerszelvényei között, de a munkákat a balatoni főszezon végéig, vagyis augusztus 24-ig leállíttatták.

Leállíttatták és augusztus végére halasztják az M7-es felújítását

Az M3-as és M5-ös autópályán is felfüggesztik a munkákat

Az M3-as autópályán a meghosszabbított hőségriadó időtartama alatt, augusztus 11-e éjfélig kizárólag este 20 és hajnali 4 óra között dolgozhatnak a kivitelezők. Az M5-ös autópályán legkorábban augusztus 12-én 0 órától szervezhető munkavégzés.

Az elhalasztott munkálatok elvégzését követően jelentősen csökkenthet a pályaelhagyásos balesetek száma, így a frontális ütközések kockázata, amelyekkel tehát az autópályák biztonságát szeretnék növelni.

További autópálya témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top