nlc.hu
Aktuális
Sándor Mária: “Meggyőződésem, hogy el akarnak hallgattatni!”

Sándor Mária: “Meggyőződésem, hogy el akarnak hallgattatni!”

Ezt mondta az NLCafénak Sándor Mária ápolónő, miután eljárást indított ellene a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. Ő volt az, aki fekete ruhában tiltakozott az áldatlan állapotok ellen, és többször beszámolt az újságíróknak az egészségügyben dolgozók helyzetéről.

A vád szerint nyilatkozataival megszegte az egészségügyi dolgozókra vonatkozó etikai szabályokat. “Jogi képviselőmmel együtt teljesen értetlenül állunk az egész eljárás előtt – nyilatkozta a NLCafénak Sándor Mária. – Meggyőződésem, hogy el akarnak hallgattatni. Megdöbbent az is, hogy elvitték az ügyemet Budapestről Zalába. Talán azért, hogy tovább bonyolítsák az életem, vagy azért, mert oda nem jön utánam a média.” A nővér szerint a két legrosszabb forgatókönyv, hogy egy életre kizárják az egészségügyből, illetve hogy kifizettetik vele a mindenkori fizetése tízszeresét. “Őszintén remélem, hogy egyikről sincs szó. Én még hiszek abban, hogy egy olyan világban élünk, amelyben az emberek büntetlenül kiállhatnak a jogaikért, érdekeikért. Én nem bíróságot akartam, hanem kommunikációt.” Sándor Mária azt mondja, történjen bármi, ő nem adja fel. Szeretné megértetni az emberekkel, hogy mekkora a baj, hogy miért hagyják el minden nap újabb egészségügyi dolgozók az országot.

Sándor Mária, akit sokan a “fekete ruhás nővérként” emlegetnek, mostanra egy mozgalom emblematikus alakja lett. A történet februárban indult. Nyilatkozatok, tüntetések több ezer egészségügyi dolgozó és szimpatizáns részvételével, petíció, szegények kórháza a József nádor téren. A célja mindegyik akciónak ugyanaz volt: felhívni az ország, legfőképp pedig az illetékesek figyelmét az egészségügy krízisközeli helyzetére. Az elmúlt hónapokban egyre többen tűzték ki a mozgalom jelképévé vált fekete szalagot, mostanra az összes hazai egészségügyi intézmény csatlakozott, sőt a szimpatizánsok között vannak Németországban, Svájcban, Hollandiában, Amerikában dolgozó magyarok is.
 

 

Fekete ruhás nővér:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top